Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

CMYK

CMYK är en färgmodell vars namn är en akronym för de komponentfärger den består av: Cyan, Magenta, Gul (Yellow på engelska) och Key (som oftast representerar svart). Denna modell är central för den professionella tryckindustrin och fungerar genom ett subtraktivt färgsystem. Detta innebär att färgerna blandas genom att subtrahera ljus, till skillnad från additiva färgsystem som RGB (Röd, Grön, Blå), som används på skärmar och tillsätter ljus.

 

I CMYK-processen överlappas olika procentuella halvtoner av dessa fyra färger för att skapa en nästan obegränsad palett av färger. Till exempel, genom att kombinera 100% cyan med 100% magenta produceras en djup lila. Lägg till gul, och du får en rik brun färg. Key, eller svart, används för att ge djup och definition, särskilt i områden där skuggor och detaljer är avgörande.

Detta system gör det möjligt för grafiska designers, tryckare och marknadsförare att återskapa konsekventa och levande färger över en rad olika tryckmaterial. Från glansiga magasin och reklamblad till etiketter på produkter och stora affischer, hjälper CMYK till att säkerställa att varje tryckt objekt inte bara är iögonfallande, utan också professionellt och av hög kvalitet.

 

Genom att förstå och behärska CMYK-processen kan designers och tryckare samarbeta för att producera material som verkligen talar till och engagerar sin publik.

Bläck och toner till skrivare använder sig av CMYK. Här hittar du alla bläck och toner till olika skrivare hos Folier.se.

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa