Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Glasfiber

Glasfiber, en fascinerande sammansättning av otaliga tunna glasfibrer, har etablerat sig som en av de mest pålitliga materialen inom olika industriella och kommersiella tillämpningar. Dessa fibrer, oftast spunna till en matta eller ett nät, besitter en kombination av styrka och flexibilitet som få andra material kan mäta sig med.

 

Ett av de mest framträdande användningsområdena för glasfiber är som förstärkning inom kompositmaterial. Glasfiberarmerad plast, ofta förkortad GFRP, är ett lysande exempel på detta. Här kombineras glasfiberns hållfasthet med plastens mångsidighet, vilket resulterar i ett material som inte bara är starkt utan också lättviktigt.

Denna kombination är särskilt fördelaktig inom bilindustrin, båtkonstruktion och flygplanstillverkning där styrka behöver balanseras med viktoptimering. Glasfiberns exceptionella isoleringsegenskaper gör den även oumbärlig inom byggindustrin, särskilt när det gäller isolering av bostäder och industribyggnader. Den hjälper till att bibehålla inomhusklimatet, vilket kan bidra till minskade uppvärmnings- och kylkostnader.

 

Trots sina många fördelar är det viktigt att hantera glasfiber med försiktighet, eftersom exponering för lösa fibrer kan orsaka hudirritation. Men med rätt skyddsåtgärder förblir glasfiber en ovärderlig resurs inom dagens materialvetenskap.

Många av våra sublimeringsprodukter i plast består av glasfiberförstärkt plast (FRP – Fibre-Reinforced Plastic)

Nyckelring för sublimering av glasfiberförstärkt plast
Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa