Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Fejktatueringar på ljus med tattoo transfer

Om du tror att fejktatueringar bara är för huden – tänk igen! Det finns massor av ytor där de klibbiga bilderna fäster ordentligt och håller länge. Sätt en tillfällig tatuering på muggen, påskägget, julkulorna eller som här, på ljus!

Tatueringarna fastnar lätt på alla släta ytor som tål vatten och det är enklare än vad man kan tro att göra supersnygga och annorlunda dekorationer för alla tillfällen.

Med fejktatueringar kan du göra vanliga stearinljus till läckra och annorlunda detaljer i inredningen!

OBS: Säkerhet!

Jag har använt vanliga kronljus i stearin och på mina tester har det funkat bra, tatueringen smälter ner tillsammans med ljuset. Möjligen rinner de lite extra då tatueringen inte smälter riktigt lika fort som stearinet. Men som alltid när det gäller levande ljus gäller det att ha uppsikt och inte lämna dem obevakade. Vill man vara på säkra sidan så använder man LED-ljus.

Så här använder du tatueringspapper – 3 steg

Att göra fejktatueringar är mycket enklare än man kan tro. På bara tre steg har du en fusktatuering som är klar att användas.

På Folier.se säljer vi två typer av tatueringspapper; från Forever för laserskrivare och från Silhouette för bläckstråleskrivare. De funkar på precis samma sätt, men kvaliteten skiljer sig något åt då papprena från Forever är jämnare i kvaliteten.

De från Silhouette är lite mer benägna att få små klumpar och luftbubblor i limmet och då blir de svåra att använda snyggt. Silhouette har dock lite olika varianter att välja på, till exempel ett helvitt papper som ger dig täckande tatueringar där färgerna syns så mycket tydligare på (hud)färgat underlag. Har du inte tillgång till en laserskrivare med vit toner, kan du helt enkelt inte få samma effekt med Forevers papper.

Steg 1 – gör din layout

Gör designs, passa in dem på ditt papper och spegelvänd allt. Bestäm om du vill kunna skära ut dem med en skärplotter eller om det funkar bra att klippa ut dem med sax. Om man har ett transparent ark och man inte ska göra väldigt många (till exempel som give aways på ett event) så funkar det oftast smidigt att klippa dem med sax allteftersom man använder dem.

Har du ett vitt papper skulle jag ändå rekommendera dig att skära ut dina designs så att du inte får ojämna vita kanter eller annat som kommer att förstöra effekten av din tatuering. Då följer du helt enkelt instruktionerna för hur man gör en Print & Cut (länk för Silhouette Studio).

Steg 2 – printa och montera din design

En tattoo transfer består av två delar – ett ark som printas och ett lim-ark med ett högblankt, plastigt skyddspapper. Lägg lim-arken åt sidan och ladda din skrivare med de andra och se till att det kommer att printas på rätt sida. Forevers papper har print på baksidan till skillnad från Silhouettes, så när det gäller Silhouettes behöver du vara extra uppmärksam så att de ligger rätt i skrivaren. De ska printas på den sida som är lite blankare.

OBS: Kom ihåg att spegelvända designen innan du printar! Jag pratar av egen erfarenhet här, jag vet inte hur många gånger…

När det är printat ska lim-arket appliceras. På Silhouettes ark tar du bort den smala remsan på lim-arket och passar in den så att det ligger rakt på designarket. På Forever, vik bort ett hörn och passa in arket. Använd gärna en skrapa med filtkant för att undvika luftbubblor när du applicerar resten av lim-arket och jobba metodiskt med en liten bit i taget.

Steg 3 – applicera!

Nu är det bara att klippa isär fejktatueringarna (eller skära dem, om du vill det) och bestämma var de ska sitta. Ta bort skyddspappret och fäst tatueringen med klibbiga sidan mot ytan med försiktighet. Vi vill undvika luftbubblor även här så arbeta metodiskt från ena sidan och fäst dem så slätt mot ytan du kan. Luftbubblor är generellt inget problem mot huden, men på hårda ytor ska man vara lite extra noggrann.

Blöt bakpappret genom att dutta med en fuktig trasa. När det gällde de här ljusen tyckte jag att det var det enklare att lägga trasan på bordet och rulla ljuset på den lite hårdhänt sådär. Då fick jag ett jämnt tryck och risken att jag skulle råka flytta på designen av misstag så att den fick veck eller revor blev mycket mindre.

När bakpappret är genomblött kan du lätt dra bort det, det nästan glider bort och kvar sitter tatueringen. Kolla så att kanterna sitter ordentligt, släta eventuellt ut och tryck ner dem så att de fäster mot ytan. Har du trots allt fått en luftbubbla, ta en nål, punktera den försiktigt och pressa ut så mycket luft du kan. Var försiktig, så att du inte får veck på tatueringen.

Forever Tattoo Transfer Paper » (för laserskrivare)

Silhouette Tattoo Transfer Paper » (för bläckstråleskrivare)

Gillade du den här guiden – dela den gärna på sociala medier eller länka till oss från din egen sida, så att flera kan ta del av den! 

Scrolla ner för en bonus – gratis skärfil på en ask som är precis lagom för två kronljus, en perfekt presentförpackning!

Med en matchande presentförpackning blir de dekorerade ljusen en perfekt gåva.

Bonus – gratis skärfil!

Ladda ner skärfilen till presentförpackningen. Skär ut den i cardstock eller annat, lite kraftigare papper, med en skärplotter, till exempel en Silhouette Cameo. Zip-filen innehåller både .studio3 och svg-format.


Vi läser också (extern länk):

Brandskyddsföreningen om levande ljus och brandsäkerhet »

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa