Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-bage-trust-2021 reco-bage-trust-2020 reco-bage-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Hur pressar man kläder?

När man pressar kläder för att applicera en transfer, är det a och o att få till ett bra tryck i transferpressen. Sömmar, kragar, knappar och dragkedjor kan utgöra störande moment och vara anledningen till att ditt tryck inte blir som det var tänkt!

Pressa kläder

Först och främst bör du lägga plagget så slätt som möjligt. Även om själva ytan där trycket ska sitta ligger slätt, så kan veck och annat runtomkring göra att det tar emot och då kommer inte pressen åt att applicera trycket på rätt ställe. Du vill inte heller pressa in veck som kan bli svåra att bli av med.

Presskuddar

Har ditt plagg en dragkedja, krage, tjocka sömmar eller liknande påverkar detta också pressens förmåga att kunna applicera tillräckligt med tryck på rätt ställe. Då kan du använda dig av en presskudde. Den lägger du under den del av plagget där ditt tryck ska sitta. Då lyfts den delen upp och sömmar och annat kan sjunka ner i kudden och du får ett jämnare tryck över hela ytan.

Skyddsark

Förutom att skydda elementet från att bli kladdigt och transfern från att fastna i elementet efter att bäraren är avlägsnad, kan ett skyddsark hjälpa till att minsta vakuumet som kan uppstå vid pressning. Om du har problem med att transferpappret lyfter när du öppnar pressen och sitter kvar mot elementet, vilket kan resultera i förstörda transfers när pappret lossas för snabbt, kan skyddsarket hjälpa till genom att utgöra ett extra lager mellan transfern och elementet.

Skyddsark för att skydda ytan när du pressar kläder

Pressa känsliga material

Syntetiska fibrer är ofta mer känsliga för värme än naturliga material som bomull eller ull. Därför händer det ibland att man kan få lite glansiga områden där plaggen har legat i transferpressen då fibrerna blir varma och kanske till och med börjar smälta en aning.

För att avhjälpa det finns lite olika trix. En presskudde kan hjälpa, likaså att vända plagget ut och in och pressa från insidan. Detta gör att värmen inte ligger direkt mot framsidan på tyget. Det kan dock vara bökigt att komma åt ordentligt, och man ser inte exakt hur trycket placeras.

Undervärme: Vissa pressar har tillgång till, eller kan kompletteras med, en uppvärmd basplatta. Genom att försiktigt värma tyget även underifrån, kan man sänka temperaturen/tiden på elementet och därmed undvika att det blir för varmt. Secabo uppvärmd basplatta

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa