Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-bage-trust-2021 reco-bage-trust-2020 reco-bage-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Hur snabbt torkar bläckpatroner?

Att bläckstråleskrivare får problem med utskriften om man inte använder dem regelbundet är ett välkänt problem. Men vad är det som händer med skrivaren och dess bläckpatroner när den får stå oanvänd ett tag?

Det man oftast får problem med är att skrivarhuvudet torkar igen. Vätskan i bläcket dunstar och pigmenten täpper igen så att inget nytt bläck kommer fram. Detta märks på utskrifterna genom att de blir randiga eller bleka, eller att en färg kanske rentav saknas helt. Finns det bläck kvar i kassetterna kan man ibland få igång dem genom att göra en rengöring, via skrivarens underhållspanel på datorn. Detta tar dock mycket bläck i anspråk.

Många skrivare kan även göras rent manuellt genom att montera loss skrivarhuvudet och torka det med fuktat papper (OBS: se manualen för just din skrivare om detta är möjligt).

Har patronerna stått för länge, särskilt om det inte var mycket bläck kvar i dem, kan bläcket ha torkat i dem. Då är det byte av bläckpatron som gäller. Nya bläckpatroner har generellt en hållbarhet på ett par år, så länge de ligger i en försluten förpackning.

Många patroner har en bäst-före-märkning och i vissa fall är dessa knutna till ett chip som skrivaren läser av. Har datumet passerat kan patronen inte längre användas, utan skrivaren säger ifrån.

Det allra bästa är att undvika att hamna i denna situation genom att använda skrivaren minst en gång i veckan och göra en utskrift där alla färger används.

Sublimeringsbläck

Våra sublimeringsbläck har alltid en bäst-före-märkning. Sublimeringsbläck är lite annorlunda uppbyggt än vanligt bläck för bläckstråleskrivare, med annan typ av pigment. Detta pigment sätter lättare igen slangar och annat i maskinerna, så därför är dedikerade sublimeringsskrivare ofta programmerande att göra en rengöring med vissa intervaller.

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa