Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Tryck egna reflexdekaler med Metamark RF3

Vill du trycka egna reflexdekaler? När man ska skapa egna reflexdekaler så rekommenderar vi att använda den reflekterande vinylen Metamarks reflexvinyl RF3 som är en robust PET-film. Vinylen går att använda såväl inom- som utomhus och passar perfekt när du vill göra reflexdekaler för skyltar, bilar, brevlådor eller varför inte till barnvagnen?

För att synas i det nordiska vintermörkret får man ta till andra medel än de vanliga skyltvinylerna. Fördelen med Metamark RF3 är att den blir inte skör i kyla som många andra vinyler, utan håller sig flexibel vilket gör den lättare att hantera. Men ändå bör man ha en temperatur på minst 15 grader vid montering för bäst resultat.

Reflexvinyl på brevlåda

Vilken reflexfärg syns bäst?

De olika vinylfärgerna har olika reflektionsförmåga (retroreflektion) där vitt reflekterar mest, följt av gult, orange och rött. Grönt är något bättre än blått som har minsta reflektionsförmågan. Retroreflektionen anges i RA (eller candela per incident lux per square meter, oftast förkortat till cd/lx/m2) och anger förhållandet mellan hur mycket ljus som träffar ytan och hur mycket av det ljuset som reflekteras tillbaka vid en given vinkel. Enkelt sagt; ju högre siffra, ju mera ljus reflekteras tillbaka och ju större reflexeffekt får man.

Reflexvinyl skär du enkelt i en skärplotter

Vinylen Metamark RF3 skär du enkelt i en skärplotter, precis som en vanlig skyltvinyl. Den är lite kraftigare, så justera knivdjup och tryck och testskär tills du får en bra skärning.

Tips!

Om du gör en dekal som innehåller flera olika delar, se till att alla delar ligger åt samma håll för att få en konsekvent reflektion. Annars kan vissa delar reflektera på ett sätt ur en viss vinkel, medan andra delar samtidigt reflekterar mer eller mindre. Man kan också medvetet utnyttja detta till sin fördel och på så sätt skapa effekter med olika reflektioner.

» Länk: Här kan du köpa reflexvinylen Metamark RF3

Reflekterande vinyl - Metamark RF3


Vi läser också (extern länk):

Reflexer räddar liv »

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa