Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Stripa bilen - tre snabba steg till egna dekaler på bilen.

Stripa bilen – 3 snabba steg!

Att sätta en dekal på, eller att stripa bilen är enklare än vad resultatet ger sken av! Det är egentligen bara tre enkla steg du behöver följa;

  1. Skär ut din dekal och rensa den
  2. Förbered och tvätta av ytan
  3. Montera dekalen

Du behöver skyltvinyl (självhäftande vinyl) och en skärplotter för att skära dekalerna, rensningsverktyg, appliceringsfolie, rengöringsmedel och en skrapa. 

 

1: Skär ut din dekal och förbered den för montering

Skär ut din dekal i skyltvinyl med en skärplotter. Du kan skära för hand också, men då krävs både tålamod och en stadig hand. Vi lämnar jobbet åt skärplottern i stället. 

     Rensa din dekal på överflödig vinyl. Ta gärna ett rensningsverktyg till hjälp.

 

När skärplottern gjort jobbet med att skära motivet, är det dags att rensa dekalen. Det gör du genom att ta bort all överflödig vinyl som inte ska vara med. Använd ett rensningsverktyg för att enklare plocka upp mindre bitar. 

 

Applicera sedan appliceringsfolien (mer om appliceringsfolie)! Appliceringsfolien använder du för att lyfta över dekalen från bäraren till bilen. Lägg folien ovanpå motivet och gnugga fast den så att dekalen fäster mot appliceringsfolien och lossnar från bakstycket (bäraren).

 

Skyltvinyl »

Rensningsverktyg »

2: Förbered ytan där dekalen ska sitta

En helt ren yta utan damm och smuts ger såklart det allra bästa resultatet. Eventuellt vax behöver också avlägsnas innan du monterar dekalen, då vaxet hindrar limmet från att fästa som det ska. 

 

Rengör noggrant där din vinyldekal ska sitta.

 

Rengör ytan med ett medel som inte lämnar några hinnor efter sig, till exempel isopropanol eller liknande. Var försiktig med att inte röra ytan efter att den är rengjord. 

 

Tools-U-Need Clear Cleaner » 

Metamark Isopropanol och ytrengöring » 

3: Montering av dekalen

Dags för själva stripandet! Måtta in var dekalen ska sitta, i vilken höjd och att den sitter rakt. Fäst den i kanten med maskeringstejp, magneter eller genom att fästa en del av appliceringsfolien.

 

Montera dekalen genom att pressa fast den med skrapan och ta bort appliceringsfolien. Nu har du stripat bilen.

 

Ta bort bäraren (detta kan vara lite pilligt och för mindre dekaler kan man ta bort bäraren innan man fäster den på plats). Gnugga fast dekalen med skrapan. Skrapa från mitten av dekalen och ut mot kanterna med jämna rörelser. Avsluta med att ta bort appliceringsfolien. 

 

Verktyg för montering »

Verktygskit » 

Så enkelt är det att stripa bilen själv. Under de närmsta dagarna kommer limmet att härda och fästa ordentligt.

 

Ta hand om din stripade bil

För att din dekal ska hålla sig snygg och fräsch så länge som möjligt så rekommenderar vi att parkera inomhus eller i skugga. Mycket direkt solljus och skarpa temperaturväxlingar gör dekalen skör och torr med tiden och den kan blekna, spricka eller börja flaga.

 

Tvätta av den med vatten och ett milt rengöringsmedel och skölj tills allt medel är borta. Rikta inte högtryckstvätten direkt mot kanterna på dekalen, då det kan komma in vatten under kanten.  

Undvik automatiska biltvättar med borstar. Dekaler är tåliga, men inte oförstörbara och borstarna kan nöta på kanterna på din dekal och göra att de börjar lossna. 

 

Dekalen kommer dock tyvärr inte att hålla för evigt hur väl du än tar hand om den och då är det ju tur att det är så enkelt att göra en ny! 😉

Vi läser också (extern länk): 

Vad är isopropyl alkohol (eng) »

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa