Varukorg
  • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-bage-trust-2021 reco-bage-trust-2020 reco-bage-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Trycka själv eller använda tryckeri?

De flesta företag behöver i en eller annan utsträckning trycka saker för sin verksamhet. För en del företag sker detta relativt ofta medan det för andra är en aktivitet som sker endast en eller ett par gånger per år. Oavsett om det är skyltar till kontoret, stripning av bilar, promotionprodukter till kunder, t-shirts för ett företagsevent eller något annat som ska tryckas, så behöver ett beslut tas kring hur tryckningen ska gå till.

En vanlig väg många företagare väljer att gå är att försöka hitta ett tryckeri som kan utföra arbetet åt en. Detta kan dock vara en ganska dyr process då tryckerier ofta har minimikrav när det kommer till kvantiteter för det som ska tryckas samt kan vara begränsade när det kommer till olika färgval för det som ska tryckas. Det finns heller inga garantier för hur slutresultatet kommer bli då du i många fall inte ser detta förrän paketet levereras vid dörren.

Vad är alternativet till ett tryckeri?

Det uppenbara svaret är såklart att sköta tryckningen på egen hand! Tekniken har gått framåt och du kan idag komma lång väg utan att investera i gigantiska maskiner som tar mycket plats och dedikerad personal med specialutbildning. Idag finns det även maskiner som ger dig möjlighet att trycka flera olika typer av produkter genom att endast byta ut en modul på maskinen.

Vad kan man trycka på egen hand?

Som en utgångspunkt kan vi säga att du kan trycka det mesta som ett normalt företag behöver utan att använda dig av en tryckpartner. 

Några exempel på sånt du kan göra själv är:

 • Promotionprodukter
  • T-shirt
  • Muggar
  • Kepsar
  • Väskor
  • Nyckelband
  • Klistermärken
  • Pins/Knappar/Badges
 • Stripning av bilar
 • Skyltar till kontoret
 • Domes (för till exempel produktmärkning)

Vilka är fördelarna med att trycka själv?

Att sätta upp sitt eget lilla tryckeri har flera fördelar gentemot att använda sig av en extern tryckpartner. De mest uppenbara fördelarna är:

Kontroll över kvantiteten:

Ofta vill du trycka mindre volymer av något. Du kanske bara vill trycka upp nya skyltar för konferensrummen, några t-shirts för årets kick-off eller kanske personliga muggar till personalen. När du trycker själv så har du full kontroll över hur mycket du trycker, detta är ofta inte ett alternativ när du använder en tryckpartner då dessa (av kostnadsskäl) oftast har minimikvantiteter som måste uppfyllas, vilket gör att du sitter med ett lager av produkter du inte egentligen behöver.

Större flexibilitet:

När du trycker själv kan du göra förändringar så ofta du vill under hela tryckprocessen. Vill du ge alla personalen en t-shirt eller väska med ett personligt tryck så är detta inget som helst problem. Vill ni stripa om bilarna en gång i halvåret för att byta ut ett reklambudskap? No problems.

Du har även möjligheter att experimentera med olika promotionprodukter för att se vad som går hem bäst hos just dina kunder. Kanske ska varje kund få en personlig julklapp i år?

Kontroll över kvalitet:

När du trycker saker själv så kan du efter varje tryck och under hela processen göra justeringar för att få precis det slutresultat du är ute efter. Du behöver inte oroa dig för att köpa grisen i säcken och sitta på ett lager med 50 t-shirt som är felstavade eller där trycket inte är så stort eller litet som du hade tänkt dig.

Full kontroll över tryckprocessen gör att du alltid kan skapa det tryckresultat som du föreställt dig.

Sammanfattning

Att trycka sina egna produkter istället för att använda sig av en tryckpartner ger dig en mängd fördelar. Du har full kontroll över hur mycket du trycker, hur slutresultatet ser ut, hur ofta du vill trycka uppdaterade versioner av en produkt och hur mycket du vill experimentera.

Om du är osäker på vart du ska börja så har vi tagit fram ett antal startpaket som är en perfekt utgångspunkt för dig som vill komma igång att trycka själv.

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa