Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Vilken skrivare är bäst för hemmabruk?

De två vanligaste varianter på skrivare man använder för hemmabruk brukar vara bläckstråleskrivare och laserskrivare. Vilken av dem man ska satsa på beror på vad du har för behov och vad du vill kunna använda din skrivare till.

Att ha en skrivare hemma är för en del en onödig pryl som står och samlar damm, medan den används flitigt av andra, kanske på hemmakontoret eller för skolarbetet eller för att skriva ut pyssel och foton. Vad du vill kunna använda den till avgör till stor del vilken typ av skrivare du bör satsa på.

Bläckstråleskrivare

En bläckstråleskrivare har patroner eller tankar med flytande bläck. De är oftast billigare i inköp än laserskrivare, men bläcket, särskilt om du har patroner, brukar vara desto dyrare. Bläckstråleskrivare har dessutom oftast lite långsammare utskriftshastighet än laserskrivare, så den är inte optimal för att skriva ut stora mängder dokument.

En bläckstråleskrivare har ett printhuvud som sprutar små droppar av det flytande bläcket på pappret. Tekniken lämpar sig väl för att skriva ut grafik och fotografier med hög kvalitet där bläcket ger en jämn yta. Du bör dock använda skrivaren relativt regelbundet för att inte bläcket ska torka och sätta igen printhuvudet.

Skrivare som skriver ut en transfer för textiltryck

Laserskrivare

En laserskrivare använder sig av toner i pulverform i stället för flytande bläck och förenklat kan man säga att pulvret fixeras på pappret med hjälp av en vals med hög temperatur.

Laserskrivare är vanligtvis snabbare än bläckstråleskrivare och är bättre på att skriva ut stora mängder text och monokroma bilder. De är också mer pålitliga på lång sikt, eftersom tonern inte torkar ut som bläcket kan göra, även om skrivaren står oanvänd under en längre period. Tittar man på hållbarhet på en utskrift över tid, gör den torra tonerprocessen dokumenten mer beständiga, utan att de bleknar.

Så sammanfattningsvis, om du vill skriva ut högkvalitativa färgbilder och fotografier och inte skriver ut stora mängder text kan en bläckstråleskrivare vara det du ska titta efter. Om du däremot skriver ut stora mängder text, affärsdokument och monokroma bilder och vill ha en snabbare och mer pålitlig skrivare på lång sikt kan en laserskrivare vara det bästa valet.

Till mer än vanliga papper

Här på Folier.se säljer vi många olika typer av transferpapper och printmedia för textiltryck, stickers, tåliga etiketter med mera. Olika sorters papper är optimerade för olika typer av skrivare; en del fungerar enbart i laserskrivare, en del bara i bläckstråleskrivare.

När man tittar på skrivare för dessa olika typer av media, finns det några saker som kan vara avgörande för att få en bra utskrift. Går det till exempel att mata pappret på olika sätt? Är den enbart frontmatad, dvs kommer pappret att behöva valsas och böja sig i skrivaren, eller går det även att mata rakt igenom? Hur tjocka papper kan skrivaren mata igenom? Kan den skriva på olika sorters pappersytor?

För laserutskrift kan det även vara bra att veta om värme-enheten blir varm nog för att smälta fast tonern på plastiga material. Nyare skrivare är ofta konstruerade för att vara mer miljövänliga och i fallet med laserskrivare kan det innebära att värmevalsen inte kommer upp i samma temperaturer som tidigare.

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa