Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-badge-1000-reviews reco-badge-trust-2023 reco-badge-trust-2022 reco-badge-trust-2021 reco-badge-trust-2020 reco-badge-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Syns med reflex i höst!

Kvällsmörkret sänker sig allt tidigare och med det är det officiellt reflextider! Redan i september är det mörkt vid åttatiden och under vintermånaderna har vi bara några få timmar av dagsljus. Många inser inte hur dåligt man faktiskt syns i mörker. Utan reflexer och med mörka kläder syns man inte förrän på ca 20-30 meters avstånd, vilket inte ger en bilförare mycket tid på sig att reagera. Med tydliga reflexer syns man redan på ca 125 meters håll. Reflexer räddar liv!

Hos oss på Folier.se har vi reflexmaterial från kända märken för både textiler och hårda material så att du kan dekorera allt från löpartightsen till cykelhjälmen och bilen.

Vilket reflexmaterial ska jag använda?

Vill du trycka reflexer på textil har vi på Folier.se Stahls’ eller SEF’s reflekterande material att välja på. Vi har även reflexmaterial från Silhouette, men behöver man en säkerhetsklassad textilvinyl är det Stahls’ eller SEF som gäller. De är båda certifierade enligt ISO 20471/EN471 klass II, vilket innebär att de uppfyller de ställda kraven på retroreflektion (förmågan att reflektera ljus) och tvättbarhet.

De båda märkenas reflexvinyler skiljer sig dock åt i utförande. Stahls’ reflex är tunn och väldigt stretchig, vilket gör den till en lämplig vinyl för till exempel löpartights och mössor, medan reflexvinylen från SEF är något kraftigare och mera stum, vilket fungerar bra på jackor. Den kan också upplevas som mera lättskuren tack vare att den inte är lika stretchig och den finns i flera färger. Det är dock enbart den silverfärgade som är säkerhetsklassad.

Läs mer och jämför SEF vs Stahls’ här…

Mössor tryckta med olika typer av reflexvinyl

Ska du sätta reflekterande dekaler på hårda ytor, som till exempel en bil eller brevlåda, behöver du däremot en självhäftande skyltvinyl. RF3 från Metamark finns i olika färger och är en robust PET-film med inkapslade glaskulor för maximal reflektionsförmåga.

Läs mer om Metamark RF3…

En reflekterande vinyl har, precis som många glittervinyler, en struktur med partiklar som sliter en del på kniven i skärplottern (se vårt utbud av skärplotter). Så bli inte förvånad om kniven blir slö fortare och behöver bytas efter ett tag.

Vi läser också (externa länkar):

Trygg-Hansa: Bär reflex – det räddar liv »

The optical phenomenon of retroreflection »

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa