Varukorg
    • ✓ 1-3 dagars leveranstid ✓ Rimliga frakter
reco-bage-trust-2021 reco-bage-trust-2020 reco-bage-trust-2019

Länkar

Vill du prata med oss?

Ring oss på 08-554 240 60

Sociala medier

Hur mycket kostar ett tryck?

Hur mycket ett tryck kostar beror på vilken tryckmetod som används och hur stor upplaga som ska tryckas. Du kommer ju också att få väldigt olika svar beroende på om du tänker trycka själv eller låta någon trycka upp plagget åt dig.

Här på Folier hittar du maskiner och material för att göra dina egna tryck själv.

Eget tryck vid enstaka tillfälle med transferpapper

För att göra ett enstaka tryck på egen hand finns transferpapper som låter dig skriva ut ett tryck och pressa fast det med ett vanligt strykjärn. Dessa papper fungerar ofta med vanliga hemmaskrivare, så som en bläckstråle- eller laserskrivare. Dessa papper kostar från ca 15 kr och uppåt för ett A4-ark. De finns i många olika kvaliteter, en del bättre och en del sämre.

» Folier rekommenderar för hemmabruk: Neenah transferpapper för bläckstråleskrivare håller hög kvalitet, håller för många tvättar utan att spricka och bleknar minimalt.

Eget tryck med textilvinyl

Med en skärplotter och textilvinyl kan man göra många tryck relativt enkelt. Plottern skär ut ett motiv i textilvinyl som du sedan pressar fast på plagget med strykjärn eller transferpress. Det är en populär metod för profilplagg och sportkläder där du vill ha en logotyp eller ett namn/nummer. Kostnaden för ett tryck med textilvinyl kan variera en del beroende på storlek och vilken sorts textilvinyl du väljer. Ett tryck i A4 storlek har en materialkostnad på runt 12-18 kr och uppåt.

Cricut Maker skärplotter för hobby

» Folier rekommenderar för hemmabruk: Silhouette och Cricut är två märken som tillverkar användarvänliga plottrar för hobbybruk. Du kan använda de flesta textilvinyler i dessa maskiner för att skära ut motiv.

» Folier rekommenderar för produktion: Graphtec eller Secabo är två pålitliga märken som tillverkar plottrar med större produktion i åtanke.

Läs mer » Tryckakademin – Vad är vinyltryck?

Tryck med DTF och DTG

För den som arbetar med produktion och trycker lite större upplagor och serier av plagg rekommenderar vi ofta DTF och DTG. De är metoder som kommit starkt de senaste åren, som också är bland de mest miljövänliga och kostnadseffektiva som finns inom textiltrycksbranschen. Maskinen är visserligen mer kostsam i inköp, men bläckkostnaderna är ringa och kan med fördel användas för print-on-demand då kostnaden per plagg är densamma, vare sig du trycker ett eller hundra plagg. Ett tryck i A4-format kostar bara några få kronor.

Tryck med DTF-printer

» Folier rekommenderar: Epson SureColor SC-F2200

Läs mer » Tryckakademin – DTF/DTG

susanne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Se fler inlägg

Öppet köp i 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Snabb leveranstid

1-3 dagars leveranstid

100% Trygga betalningar

Klarna / MasterCard / Visa